Ja minä kun luulin, että gerbola hiljentyisi kaikessa rauhassa viettämään kesälomaa ja itse jäisin koko kesäksi kotia lojumaan, mutta EI! Gerbolaan saapuu tosiaan Ruotsista tuonteja, mikä tietää useita uusia poikue suunnitelmia ja laumajärjestelyitä. Myös muutamat sijoitusnaaraiden omistajat ilmoitti, että kesällä onnistuisi neitosten astuttamiset, joten olihan tuohonkin mun sitten suostuttava, kun kerta syksyllä tulee astuttamisien deadlinetkin vastaan. Babyboom ei suinkaan keskity tällä kertaa vain gerbiileihin, vaan voin iloisena kertoa, että myös hamsteri ja MARSU(!!) puolella tapahtuu!

Syyrialaiseni Uskollinen Ystävä on siis sijoitusuros Anemone's kennelistä ja siinä tuli sitten puhetta tulevasta morsmaikusta ja neitokainen lähtikin siitä sitten suoralta kädeltä meille astutettavaksi! En ole koskaan astuttanut hamsuja tai hoitanut niiden poikasia, mutta päätettiinpä hieman lisätä jännitystä munkin elämään, hehhee. Meille siis tuli hyvin kaunis (Superstar's) Hot Spice "Spaicy", joka on lk satiini kyyhkynharmaa kk. Vielä eivät ole astutukset tärpänneet(Spaicyn suhteen alkaa olemaan jo hieman kiire), mutta pariskunta tulee kyllä yllättävänkin hyvin toimeen! Kuin kaksi pientä nallekarhua. Istuin ensimmäisenä astutus iltana nahkahanska kädessä kärkyllä(hiki vaan virtasi, kun piti niin jännittää yhdistämistä! ), että koska naaras päättää syödä meidän pikkuisen pojan suihinsa, mutta ei.. Todella nätisti haisteltiin kaveri läpikotaisin ja vähän leikkisästi painittiin, mutta ei sen kummempaa. Toivottavasti naaras jää pian kantavaksi ja saadaan hieno(toivottavasti ei mälyttömän suuri!) poikue ja nättejä naperoita, joista myös on sitten hyötyä Anemone'sin hamsukasvatukselle. Spaicystä ei vielä ole valitettavasti laittaa kuvaa, kun niitä ei ole tullut kovin montaa otettua. Neitokaista on todella hankala muutenkin kuvata, sillä vauhtia piisaa! Ihan vastakohta meidän ylirauhalliselle pullamössö pojalle.

Marsu puolella kävikin sitten semmoinen yllättävä käänne, että kun aloin puhumaan Töpselimme leikkuuttamisesta, ilmeni, että Kata tarvitsisi jonkin sortin "pörröpäätä" sulhaseksi peruaani naaraalleen. Kävin katsomassa Anemone's Hiekkamyrskyä ja sain avopuolisonkin yllättän helposti lämpenemään Töpsyn kesämorsio ajatukselle. Luulin, että meille ei koskaan syntyisi marsuvauvoja tai että niitä tulisi ainoastaan yksi poikueellinen ja sekin baldwineja, mutta ei kait sitten. Töpsy varmaankin leikkuutetaan joka tapauksessa tämän poikueen jälkeen ja kaveriksi hankitaan naaras tai pari, joten marsulauma on sittenkin kasvamassa pitkän harkinnan jälkeen. Balsu tai b -kantaja naaras kiinnostaisi erityisesti. Töpselin pojalle Sarmatian Shelttonille oli muuten syntynyt neljä reipasta pikku vaavaa, joten Töpsykin on nyt sitten virallisesi marsu faari. 

Tässä vielä kuva Hiekkiksestä(pöllin kuvan omalla luvalla marsun omalta sivulta):

Hiekkis siis muuttaa meille ihan lähipäivien aikana.. Tiedänkin Hiekkiksen suvusta jo etukäteen jonkin verran. Eräällä tutulla lapualaisella on Hiekkiksen poika Taavi (syötävän ihana! vähänkö tuli itkupotkuraivari ku olisin joskus halunnut ostaa tän, mutta en saanut!), Hiekkiksen tytär on ollut meillä vuosi sitten vkl hoidossa ja sukutaulusta löytyy pari tuttua ihanuutta kuten esim. Armoton Ukkonen() sekä Pallas!

Ja siitä kotona lojumisesta vielä sen verran, että onhan mulla pari vkoa kesästä lomaa, mutta muut iloiset uutiset ovatkin sitten tämmöiset; onnistuin sittenkin saamaan pari kesäkurssia(opareita! nami nami!!), kesällä on kolme uusinta päivää, pystyn suorittamaan jo osan työharjoittelusta tänä kesänä ja se on kaiken lisäksi vielä palkallista! Whohoo!! Motivaation poikanen nostaa taas päätään jostain kaivon pohjalta!