Tollo 31.10.2007 ~ 7.7.2011

Vanhalla herralla viiksekkäällä alkoi hampaiden ylikasvu vaivata ja ikä painaa. Suuret kiitokset kasvattajalle Katille, joka jaksoi loppuun asti lyhennellä Tollo pojan hampaita ja huolehtia, että kaikki on kunnossa ja kuten pitääkin. Parempaa eläkekotia en olisi voinut toivoa.

Rare Export "Rare" 28.11.2010 ~ 9.7.2011

Rare löytyi yllättäen pesästään pois nukkuneena, mikä oli aika suuri järkytys. Raren käytös oli muuttunut viime viikkojen aikana radikaalisti, mutta poismenoa en osannut todellakaan odottaa. Raren kohdalla alettiin jo jokin aika sitten keskustella paremmasta vaihtoehdosta eli lopettamisesta, mutta jostain syystä en tahtonut vielä luopua siitä. Aluksi Rare kävi tuntemattomasta syystä kämppiksensä kimppuun. Epäilin lauman johtajuudesta käytyä kiistaa syyksi tappelulle. Rare asui hetken yksin ja yritin astuttaa kahta eri naarasta sillä. Molemmilla kerroilla, ilman mitään syytä, Rare hyökkäsi kiimailevien ja tarjoilevien naaraiden kimppuun verisin seurauksin. Ehkä näin oli kuitenkin parasta... 

Aavehaltian Oprah "Opsu" 1.7.2008 ~ 11.7.2011

Opsu oli hyvin hyvin rakas gerbiili. Ikävä on todella suuri. Tiesin, että reilu 3v mummon aika tulisi, mutta en uskonut sen tulevan näin pian. Kuumuus oli nähtävästi liikaa vanhukselle ja näin ollen jouduimme turvautumaan lopetukseen. Jälkeenpäin ajateltuna olen pitänyt ratkaisua oikeana, vaikka sillä hetkellä päätöstä oli hyvin vaikea tehdä. Lämpöhalvaus oli vienyt takajalat huonoon kuntoon ja mikään ei tuntunut maistuvan.