Meikäläisen toinen opiskeluvuosi yrittäjyyden yksikössä lähenee loppuaan. Vielä on paljon tehtävää jäljellä; uusinnoissa pitäisi käydä vielä minkä kerkeää ja pari isompaa projektia saattaa loppuun. Koulupäivät ovat sinällään olleet lyhyitä, joten on ollut enemmän aikaa olla eläinten kanssa ja tehdä joitain tehtäviä rauhassa kotosalla. Tuli tehtyä gerbolaankin kevään suursiivous! Voi sitä eläinpölyn määrää, mitä oli kertynyt verhoihin ja kaikkiin hyllykön pieniin rakoihin ja ikkunoiden listojen väliin. Noh, ei ajatella sitä sen enempää, kauhea sotku kuiteskin oli ja nyt siitä on selvitty kunnialla.

Vapun vietin ulkomailla Virossa. Tarkalleen ottaen olin pääasiassa Rakveressa, mutta myös Tallinna ja Tarto tuli tutuiksi. Kolusin kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin eläin- ja tarvikekaupat ja lupasinkin kirjoittaa niiden pohjalta oikein kunnon artikkelin Rodentiaan.  Eläimet, ruuat ja asumukset olivat naurettavan halpoja ja eläinten olot todella vaihtelevia eri liikkeiden välillä. Eräästä eläinkaupasta tarttui mukaan 'Merisiga' -niminen kirja, sillä se oli todella mielenkiintoinen, helppo lukuinen ja sisälsi hienoja kuvia sekä oikeaa tietoa marsuista. Reissun järjesti Lapuan seurakunnan kuoro ja olin nk. siskoni holhoojana.

Sunnuntaina 1.5. oli myös Lapualla Epjyn Pet show. Harmittaa todella, että en päässyt tuolloin tuonne. Taisi olla peräti ensimmäinen Epjyn näyttely, joka jäi välistä 5 vuoden aikana! Kiitokset Johannalle kasvattieni näyttelyttämisestä ja onnea Tiiffin hienosta suorituksesta!

Mitäs sitten vielä..? Ai niin! Katriinan eräs tuttava ilmoitti luopuvansa kaikista edesmenneiden pikkujyrsijöidensä kamoista ja kärräsi ne sitten Katan kämpille. Sain käydä keräämässä päältä kaiken, mikä soveltui gerbiileille ja tämmöinen saalis sitten tarttuikin mukaan. Mahtavaa! Kaikki kamat olivat aivan uuden veroisia pesun jälkeen. Mukavia tämmöiset kierrätysbuumit, saivat gerbiilitkin vähän jotain uutta terroihinsa vapun kunniaksi.