Lapuan näyttelyt olivat tosiaan 15. toukokuuta. Päivä oli kerrassaan mahtava! Näyttelyssä toimin taas kerran Katriina Hautalan sihteerinä naaras kaneille. :)

Itellä oli matkassa 7 gerbiiliä; 2 urosta ja 5 naarasta. Paikan päällä huomasin sitten, että gerbiilini olivat ainoat gerbsut koko pet näyttelyssä! Tuomarina toimi Laila Keisanen ja rop sijoja jaettiin 3kpl. Tiesin siis jo etukäteen, että meidän gerbuthan ne saa, kun ei kerta muita osallistujia ollut, mutta suurena järkytyksenä tuli itse tulokset ja palkintojen jako tilaisuus. Ensimmäistä kertaa rop sijat valloitti ihan ikiomat kasvatti tytöt! Meinasin ruveta kyynelehtimään siinä kohtaa, kun kuulin miten eläimet olivat sijoittuneet. Kuitenkin mulla oli matkassa vain kolme omaa kasvattia ja loput neljä olivat toki minun eläimiäni, mutta ne eivät ole alun alkujaan meillä syntyneet. Nämä neljä ovat normaalisti keränneet aika kovia potteja kotiin, mutta kerrankin meni toisin päin. :D

Siskopuolet Hertta ja Pata jäivät tällä kertaa ilman palkintoja, Mooni sai ep:n ja oli LKV1, Toralle tuli myös ep, pikkuruinen maaliskuussa syntynyt silmäteräni Dere oli Rop3, LKV1 ja sai Tuomarin Suosikin sekä KuMan käsiteltävyydestä. Fiia sijoittui Rop2:ksi ja pikkusiskonsa Julia oli LKV1, sai KuMan erinomaisesta kokonaisuudesta ja oli päivän Paras Gerbiili eli Rop1! Julia siis jatkoi kaikkien lajien BIS kehään. Päivä oli hyvin kuuma ja se vaikutti myös eläimiin. Toran turkki oli mennyt ihan pilalle. Tuhti poika hikoili niin, että lähdin viemään sitä kesken päivän takaisin kotiin, ettei lämpöhalvaus yllättäisi. Siskoni kävi myös väliajoilla juottamassa eläimiä ja lisäämässä niille kurkkua.

Kuumuudella taisi myös olla osuutta BIS kehän menestykseemme. Julia oli hyvin väsynyt, kuumissaan ja hermostunut. Tyttö sijoittui BIS5(ei sentäs ollut viimeinen, huh!) ja ensimmäistä kertaa elämässään näppäsi sormeen. Ei siis kunnolla purrut tai mitään, mutta siitä huomasi, että se oli kerta kaikkiaan ihan lopussa. :( Hertta emo ei oikein BIS kehässä ymmärtänyt, että hän ei ole nyt tällä kertaa se porukan loistava tähti, joka pääsee kiertämään tuomareita. Rouva kiipeili boksin katossa ylösalaisin ja yritti joka välissä pompata boksin kannen välistä pöydälle katsomaan ihmisiä. ADHD hiiri pääsi taas oikein kunnolla vauhtiin ja rynkytti boksia siihen malliin, että olihan se sieltä pakko päästää ulos. Ihmiset kummastelivat gerbiiliä, joka istui rauhallisesti BIS kehässä olallani ja seurasi mielenkiinnolla pöydän tapahtumia. :D Onhan se hyvä, että gerbiili mamma on tarkka siitä, mitä ympärillä tapahtuu ja mihin hänen tyttäriään riepootellaan.

Marsuista vain yksi tuli mukaan näyttelyihin. Lagus sai 93 pistettä, mutta päivän taso oli todella kova! Sanotaanko vaikka niin, että en ole koskaan aiemmin nähnyt näin tasaista porukkaa ja sitä ihasteli tuomari Kirsi Kjällkin. Laguksella oli pisteet parhaimmasta päästä, mutta se karsiutui siinä kohtaa, kun 94½ pisteen marsut kehotettiin Rop pöytään. Eipä siinä, hauskaa oli ja sehän on tärkeintä! :D Lagus osallistui kurkunsyönti kisaankin, mutta poika taas naatiskeli kaikessa rauhassa makupalaansa, joten voittoa ei tullut. ;P

Nallehan on tosiaan jo eläkkeellä näyttelyhommista ja sen iho ei ole parhaimmassa kunnossa, joten sitä ei voi näyttelyttää enää. Watti oli ilmoitettu, mutta juuri edellisenä iltana ennen näyttelyä sille iski ihottuma! :/ Kyllä otti päähän! Mitä opimme tästä..? Ei uusia tuotteita yhtäkkiä kokeiluun, jos on näyttelyt tulossa. Käytin siis Nallelle tarkoitettua vauvaöljyä Wattiin, jonka iho taas on tottunut kunnon rasvoihin. Tässä huomaa senkin, että miten yksilöllisiä nakut ovatkaan! Kaikille on ne omat tuotteensa mistä iho pitää. (avopuoliso naureskelikin, että on se nyt kumma paikka, kun perheen marsuilla on enemmän ihonhoito tuotteita kuin meillä kahdella yhteensä!)Watin iho saatiin kuntoon 3 päivän aikana, että mitään suurta katastrofia tästä ei siis onneksi syntynyt. Kerkesin onneksi pestä suurimman osan öljystä pois, kun huomasin ihon ärtyneen. Wattia ei silti olisi näyttelyyn kehdannut viedä, koska kaula oli todella huonona. Punaisia pilkkuja täynnä kuin olisi ollut vesirokko tai jotain..

Tässä vielä kuvat meidän tyttösistä palkintoineen:

 

Cotton Eyed Jolie "Julia" + LKV1, KuMa, Rop1 & BIS5.

 

Canis Lupus Filia "Fiia" + Rop2.

 

 

Derevko Dreamcatcher "Dere" + LKV1, KuMa, TS & Rop3.